A kurkuma: csodaszer a fűszerpolcon?

kurkuma kapszula

kurkuma kapszula

A kurkumát a magyar háziasszonyok ritkán használják, konyhánk nem ismeri, de a keleti éttermek kínálatában és az élelmiszerszínezékek palettáján sokszor találkozhatunk természetes ételeinktől idegen, rikító sárga színével. A kereskedők jóvoltából már az ókori Görögország lakói is találkozhattak a kurkumával, ők nevezték el sárga gyömbérnek. A kurkuma fűszerta növény sárga belsejű gyökérzetéből nyerik. A gyökeret és a szárat megszárítják, aprítják, sajtolják, az ekkor kiszivárgó levet gyógyitalként fogyasztják, vagy hajpakolásnak használják, szárát főzve, majd szárítva porrá őrlik, és fűszerként használják. Egyes vidékeken friss hajtását zöldség gyanánt is fogyasztják. Ezenkívül számtalan egyéb egészségügyi probléma esetén is hatékony lehet, mivel erős gyulladás-csökkentő hatással is rendelkezik! Ebből kifolyólag ízületi betegségek esetén is hatékony tud lenni! A másik tulajdonsága a zsírégető tulajdonsága, így azok is fogyasztják, akik súlyukból szeretnének leadni! Ha Ön kapszula formában szeretné fogyasztani, keresse a bigstar.hu weboldalt!

A bejegyzés kategóriája: kurkuma kapszula
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!